ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 6 octombrie 2017

18:40 | 05.10.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la evenimentul festiv organizat cu ocazia marcării a 20 de ani de la intrarea în vigoare, pentru Republica Moldova, a Convenției Europene pentru Drepturile Omului.

Ora 10.00, Palatul Republicii, str. M. Cebotari, nr. 16.

***

Parlamentul se va convoca în ședință.

Ora 12.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Ucrainei, Volodimir Groisman, efectuează o vizită oficială în Republica Moldova. 

Programul vizitei oficiale a Premierului ucrainean în Republica Moldova include:

Ora 12.45 - Ceremonia oficială de întâmpinare a Premierului Ucrainei, Volodimir Groisman, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip (Aeroportul Internațional Chișinău).

Ora 13.25  – Participarea comună a Prim-miniștrilor Pavel Filip și Volodimir Groisman la închiderea Forumului „Moldova Business Week 2017” (Hotelul Radisson Blu Leogrand, Convention Center).

Ora 14.30, Premierii celor două state vor avea o întrevedere tete-a-tete (Reședința de Stat, str. Nicolae Iorga, nr. 23).

Ora 15.00 - Fotografie de protocol comună a celor doi Prim-miniştri, urmată de ședința în format extins a delegațiilor Republicii Moldova și Ucrainei. 

Ora 16.05 – Ceremonia de semnare a două acorduri bilaterale. Ulterior, Prim-ministrul Pavel Filip și Premierul ucrainean, Volodimir Groisman, vor susține o conferință de presă. 

Ora 16.50 – Șeful Cabinetului de miniștri din Ucraina va depune flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt (Piața Marii Adunări Naționale). 

Ora 17.10 – Prim-ministrul Ucrainei va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

***

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) va organiza o conferință de presă cu tema: ”Deconspirarea și anihilarea unei grupări infracționale specializate în contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse în țară prin regiunea transnistreană”.

Ora 10.00, sediul PCCOCS, Ștefan cel Mare 73, etajul 3.

***

Primăria municipiului Chişinău organizează dezbateri publice privind aprobarea principiilor generale de implementare a sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chişinău.

Ora 10.00, Sala de şedinţe a Primăriei Chişinău.

***

Agenția pentru Protecția Consumatorilor invită reprezentanții mass media la lucrările celei de a 13-a reuniuni a Consiliului Consultativ al CSI pentru protecția drepturilor consumatorilor.

Ora 9.00, Jazz Hotel, str. Vlaicu Pârcălab 72.

***

În perioada 4-8 octombrie, în R. Moldova se desfășoară cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare. 

Ora 9.30, Bristol Central Park Hotel, str. Pușkin 32.

***

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii invită la Conferința Internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Ora 9.30, Radisson Blu Leogrand Convention Center, Sala Răut și Prut, str. Mitropolit Varlaam, 77.

***

Centrul Analitic Independent Expert-Grup în parteneriat cu Friedrich-Ebert-Stiftung invită la cea de-a 5 ediție a conferinței internaționale MACRO, cu tema „Moldova 2030 în Europa 2030: soluții de dezvoltare într-un mediu în schimbare”.

Orele 9.00-16.00, Hotelul Radisson Blu, Sala Nistru. 

***

Reprezentanții instituțiilor de presă sunt invitați la Conferința internațională a IMM-urilor, eveniment ce va avea loc în cadrul Moldova Business Week 2017.

Ora 10.00, Radisson Blu Leogrand Convention Center.

***

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” organizează Ziua Uşilor Deschise cu prilejul aniversării a XXV-a de la crearea instituţiei. În cadrul evenimentului, studenţii militari vor prezenta exerciţii demonstrative de luptă corp la corp, exerciţii tactice cu utilizarea tehnicii, armamentului, mijloacelor de comunicaţii din dotare, cu executarea tragerilor.  

Ora 10.00, str. Haltei 23, Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

***

Universitatea Tehnică a Moldovei invită la evenimentul dedicat  Sărbătorii profesionale – Ziua Inginerului cu genericul „Rolul inginerului în dezvoltarea economiei naţionale”. Evenimentul va finaliza cu un Târg de Cariere, la care sunt aşteptaţi peste 120 de angajatori.

Ora 10.00, Centrul de Instruire şi Inovaţii TIC – TEKWILL, str. Studenţilor 9/11. 

***

Fondul de Investiţii Sociale din Moldova invită la evenimentul de inaugurare a grădiniţei renovate din satul Budeşti, mun. Chișinău.

Ora 11.30, s. Budești, str. Gheorghe Asachi, nr. 1/1.

*** 

Un grup de preoți organizează o conferinţă de presă cu tema: „Deciziile Consiliului Antidiscriminării atacă valorile familiei, moralitatea, Biserica, Președinția RM...Caracterul tendențios al consiliului și necesitatea dizolvării sau resetării lui”.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

În ajunul Zilei Naționale a Vinului, reprezentanții mass-media sunt invitați la un eveniment și un briefing de presă.

Ora 11.20, sala de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău.

***

Cu prilejul aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Moldova şi Japonia, Ambasada Japoniei prezintă a doua ediţie a Festivalului filmului japonez.

Ora 18.00, Centrul Cultural ”Odeon”, str. Mihai Eminescu.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!