ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase persoane au fost reținute pentru contrabandă

11:07 | 06.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Șapte membri ai unei grupări criminale au fost reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse în țară prin regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut astăzi de către adjunctul şefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Valeriu Bodean, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit procurorului, produsele și bunurile erau procurate de la piața Km 7 din Ucraina, iar ulterior erau introduse în țară prin contrabandă și comercializate în piețele din capitală.

„Gruparea a fost filată timp de patru luni. Prin contrabandă erau introduse în țară haine, încălțăminte, covoare ș.a. Gruparea activa de circa doi ani, iar mărfurile erau aduse în țara noastră practic săptămânal. După ce erau procurate din Ucraina, bunurile erau încărcate într-un microbuz și introduse în țară prin regiunea transnistreană, transportate la depozitele din capitală, iar ulterior distribuite spre comercializare. Suspecții circulau pe timp de noapte pentru a parcurge mai ușor traseul prestabilit. În cadrul grupării, fiecare membru avea un rol bine determinat, iar operațiunile erau efectuate de către diferite persoane pentru a nu ajunge în vizorul forțelor de ordine”, a menționat Bodean.

Sursa citată a spus că mărfurile confiscate au o valoare de un milion de lei. „Pe acest caz au fost efectuate 10 percheziții la locurile de păstrare a produselor și la domiciliile suspecților. În urma descinderilor, au fost depistate 20 de telefoane mobile prin intermediul cărora suspecții comunicau, precum și alte probe pentru desfășurarea anchetei. Totodată, investigăm versiunea că există anumite persoane publice, care ar fi protejat gruparea”, a afirmat Bodean.

Suspecții au vârste cuprinse între 28 și 41 de ani. În prezent, toți sunt cercetați în stare de arest.

Potrivit organelor de drept, capul grupării este bărbatul cunoscut în lumea criminală ca „Sașa Țâgan", care este originar din Bender. Acesta are antecedente penale, fiind anterior cercetat pentru contrabandă, furt, eschivarea de la plățile vamale și vătămare corporală.

Conform procurorilor, de la începutul anului curent, forțele de ordine au destructurat șase grupări criminale, care se ocupau cu transportarea mărfurilor prin regiunea transnistreană. În urma acțiunilor au fost reținute bunuri în sumă de peste 10 mln de lei. Totodată, bugetul statului este prejudiciat anual cu sute de milioane de lei din cauza acțiunilor de contrabandă.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!