ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pistele stadionului ”Dinamo” vor fi renovate

13:49 | 06.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. La stadionul ”Dinamo” a demarat astăzi ultima fază de instalare a pistelor sintetice, produse la compania italiană MONDO, relatează MOLDPRES.

Proiectul înaintat de Federația de Atletism din Republica Moldova a fost susținut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv și realizat cu suportul Federației Internaționale de Atletism, Comitetului Internațional Olimpic, Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Costurile proiectului se ridică la 800 mii de dolari SUA.

Pistele ce vor fi instalate sunt analogice celora de pe stadionul de la Rio de Janeiro (Brazilia), unde s-au desfăşurat Jocurile Olimpice în 2016.

Lucrările urmează să fie încheiate până la sfârşitul lunii curente. După renovare, pe stadion se vor desfăşura antrenamentele sportivilor de diferite categorii de vârstă, vor fi organizate campionate naţionale, concursuri internaţionale.

Stadionul ”Dinamo” a fost construit în 1944 pe locul fostei Piețe Nemțești. Prima disciplină sportivă practicată aici a fost atletismul. În 1972, dinamovistul Anatol Radul a devenit campion al Uniunii Sovietice printre juniori pe distanța 200 metri. Maestra sportului de clasă internațională Esfir Doljenco a obținut titlul de campioană a Uniunii Sovietice la aruncarea greutății (1973), medalia de argint la Olimpiada de la Moscova (1980). Stadionul a fost renovat ultima dată în anii 1967-1973.

(reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17007757

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!