ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu reprezentantul special al Rusiei în reglementarea transnistreană

18:57 | 09.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul special al Federației Ruse în reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev, a relatat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

Oficialii au făcut un schimb de opinii asupra ultimelor evoluţii înregistrate în dosarul transnistrean, unor aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol, precum şi asupra perspectivelor de avansare în procesul de negocieri.
 
Gheorghe Bălan a menţionat deschiderea autorităţilor moldoveneşti pentru dinamizarea dialogului în cadrul tuturor platformelor existente de negocieri.
 
La rândul său, Serghei Gubarev a apreciat poziția în cauză și a exprimat speranţă în atingerea acestui deziderat.
 
La finele întrevederii interlocutorii au exprimat necesitatea focusării eforturilor spre identificarea unor soluţii viabile pe marginea problemelor existente, favorabile intereselor populaţiei de pe cele două maluri ale Nistrului. 

img17007853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!