ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Unul din patru maturi suferă de probleme asociate sănătăţii mintale, susţin medicii

09:43 | 10.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Unul din patru maturi suferă de probleme asociate sănătăţii mintale, iar din cauza depresiei lipsesc de la locul de lucru 10% din angajați, arată datele prezentate de Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP), în contextul marcării astăzi a Zilei Mondiale a sănătății mintale, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNSP, unul din cinci angajaţi se confruntă la locurile de muncă cu stări cei afectează sănătatea mintală. Situaţia acestor oameni este agravată de prejudecăți și discriminare.

Conform sursei citate, depresia afectează cel mai mult angajaţii, iar aceasta este favorizată în special de suprasolicitarea și complexitatea sporită a muncii, presiunea timpului, conflictele de muncă, remunerarea inechitabilă, problemele în relaţiile cu reprezentanții conducerii, hărțuirea, lipsa controlului, a autonomiei, riscul concedierii, satisfacția scăzută la locul de muncă.

Medicii anunţă că pentru a diminua creşterea numărului de persoane care suferă de boli mintale ar trebui să se implice societatea şi mai ales angajatorii, care trebuie să instituie practici de management psihosocial.

Anual, la 10 octombrie, este marcată Ziua Mondială a sănătății mintale. În acest an, evenimentul se desfăşoară cu sloganul „Sănătatea mintală la locul de muncă”.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!