ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rugbiul moldovenesc a marcat jumătate de secol

15:45 | 10.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Rugbiul moldovenesc a marcat în week-end, într-un cadru sportiv, pe terenul din Durlești, municipiul Chișinău, jubileul de jumătate de secol, relatează MOLDPRES.

La manifestare au participat un grup de veterani ai acestui sport și aproximativ 150 de copii din Chișinău, Tiraspol, Focșani, Bârlad și Iași (România). ”Am dorit mult ca anume reprezentanții acestor două generații să fie prezenți la manifestare”, a declarat pentru mass-media noul președinte al Federației naționale, Alexei Cotruță. ”Mă bucură faptul că avem foarte mulți copii. Pentru noi asta este foarte important”, a subliniat președintele Asociației municipale de rugbi, Alexandru Șîșcan.

Ambii oficiali au fost lideri ai echipei naționale în meciurile oficiale de pe arena internațională.

În 1967, la inițiativa lui Vladimir Blizniuc, a fost creată la Institutul Politehnic prima echipă de rugbi din țară.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17007883

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!