ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Europei pentru Drepturile Omului va sprijini R. Moldova în reformarea justiției

18:10 | 10.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului Nils Muižnieks, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE, în cadrul întâlnirii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii vizavi de realizările în perioada de la ultima vizită a Comisarului în 2013 şi au reconfirmat importanța parteneriatului Republicii Moldova cu Consiliul Europei, implementat prin intermediul Planului de acțiuni 2017-2020. În context, au fost evocate acţiunile de consolidare a instituțiilor independente pentru drepturile omului, reforma justiției şi elaborarea noului document de politici în domeniu, realizate inclusiv cu sprijinul Consiliului Europei. 

Ministrul Andrei Galbur a salutat expertiza oferită de către Organizație în domeniile sale de competență, apreciind-o drept determinantă în eforturile actuale de avansare a reformelor interne. Totodată, a fost apreciată în mod deosebit activitatea şi rolul Comisarului în promovarea şi protecţia drepturilor omului la nivel regional, precum și în situațiile actuale de criză.

Oficialul european a subliniat atenția prioritară acordată reformei justiției și luptei împotriva corupţiei, asigurând autorităţile Republicii Moldova de sprijinul plenar al Organizaţiei în acest sens.

Cu referire la situaţia drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, au fost salutate proiectele măsurilor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale râului Nistru.

img17007885

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!