ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul Finanţelor, reținut pentru corupție, a fost suspendat din funcție

16:14 | 11.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Viceministrul Finanţelor, Maria Cărăuș, reținută pentru corupere pasivă şi activă, a fost suspendată din funcție. Decizia a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței de Guvern, informează MOLDPRES.

Potrivit hotărârii, Cărăuș a fost suspendată din funcție la solicitarea procurorilor, pe perioada desfășurării anchetei.

Maria Cărăuș și trei oameni de afaceri au fost reținuți la finele săptămânii trecute de ofițerii și procurorii anticorupție după ce au încercat să trucheze mai multe licitații publice. În prezent, aceștia sunt cercetați pentru corupere pasivă și activă. Viceministrul și doi oameni de afacere au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar al patrulea învinuit în acest dosar a fost eliberat, pentru că a decis să colaboreze cu ancheta.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, atât funcționara, cât şi oamenii de afaceri reţinuţi în acest dosar, riscă până la 15 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 500 mii de lei.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17007918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!