ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 12 octombrie 2017

08:42 | 12.10.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

 ***

Primăria municipiului Chişinău a invitat reprezentanții mass-media la repetiția generală pentru spectacolul extraordinar consacrat Hramului orașului Chişinău.

Ora 9.00, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, str. Mitropolit Varlaam, 78.

***

Studenții care studiază specialitatea Optometrie la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează un flashmob cu sloganul ”Vederea ta contează!”.

Ora 9.00, în faţa Blocului didactic central al USMF, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165. 

***

Va avea loc evenimentul ICT Career Orientation 2017.

Ora 9.30, Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill, str. Studenților, 9/11.

***

La Academia de Științe a Moldovei (AȘM) se va desfășura Simpozionul științific internațional ”In Memoriam academician Constantin Popovici", ediția a V-a, ”Relațiile etnoculturale moldo-ucrainene în sincronie și diacronie".

Ora 10.00, Sala Mică a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfant, 1.

***

În zilele 12-13 octombrie, Institutul Național de Cercetări Economice organizează cea de-a XII-a ediție a Conferinței Internaționale Științifico-Practice ”Creșterea economică în condițiile globalizării: modele de dezvoltare durabilă".

Ora 10.00, institutul nominalizat, str. Ion Creangă, 45.

***

Proiectul de Competitivitate din Moldova invită reprezentanții mass-media la semnarea Memorandumului de Înțelegere care prevede construcția primului centru național dedicat industriilor creative „Creative Hub”. Memorandumul va fi semnat între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și Asociația Companiilor Creative din Moldova. 

Ora 10.00, curtea Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, str. 31 August, 137.

***

Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) organizează Conferința științifico-practică cu participare internațională „Tradiție și inovare în cercetarea științifică”, ediția a VII-a.

Ora 10.00, USARB.

***

Grădinița nr. 215 din sectorul Buiucani invită la activitatea cu genericul ”Măria Sa Mărul!”.

Ora 10.00, str. 31 August, 94.

***

Ambasada Republicii Cehe în R. Moldova va deschide Consulatul Onorific al Cehiei în mun. Bălți.

Ora 15.00, mun. Bălți, str. M. Viteazu, 6.

***

SA ”Apă-Canal Chişinău” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Rezultatele concursului de desene „Povestea apei", dedicat aniversării a 125 de ani a întreprinderii”.

Ora 15.00, sala de şedinţe a întreprinderii, et. 7, str. Albişoara 38.

***

Platforma Demnitate şi Adevăr invită reprezentanţii mass-media  la o conferinţă de presă dedicată inițiativei acestei formațiuni cu privire la lustrație.

Ora 11.00, sediul partidului, str. 31 August, 15.

***

Federația de Judo din Republica Moldova organizează o conferinţă de presă cu tema: „Pe 14-15 octombrie în Moldova va avea loc turneul internațional de judo, categoria cadeți, „Cupa Oleg Crețul””.

Ora 11.00, Agenţia Infotag.

***

Un pian multicolor va fi amplasat și acordat pe Aleea Colorată, în cadrul proiectului ”Parcul meu”, inițiat de Ongan Tekstil. Primul recital de pe Alea Colorată va fi oferit de Maestrul în Artă și compozitorul Oleg Negruța.  

Ora 18.15, aleea centrală din parcul Valea Trandafirilor, intrare de pe b-dul Decebal.

***

La Librăria din Centru va avea loc lansarea volumului ”Cumplite vremi” de Vladimir Beșleagă, apărut la Editura Cartier.

Ora 18.15, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 126.

(Editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!