ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Corpul de control al Prim-ministrului va avea un efectiv-limită de opt unități

10:49 | 12.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Corpul de control al Prim-ministrului va avea un efectiv-limită de opt unități, potrivit unei hotărâri care va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Prevederile se conțin în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Corpului de control al Prim-ministrului.

Astfel, documentul reglementează misiunea, funcțiile, atribuțiile, modul de organizare, competența și statutul juridic al personalului angajat în cadrul entităţii. Conform Regulamentului, Corpul de control al Prim-ministrului este o structură fără personalitate juridică, fiind constituit din consilieri ai Premierului. Această entitate va fi condusă de un șef numit în funcție prin decizia Prim-ministrului. Totodată, consilierii din cadrul Corpului de control vor exercita funcţiile de monitorizare, de evaluare, de control şi de eficientizare a actului de guvernare.

Instituirea Corpului de control al Prim-ministrului este unul dintre elementele noi prevăzute în Legea cu privire la Guvern, intrată în vigoare la data de 19 iulie curent.

Entitatea a fost creată pentru a contribui la îmbunătățirea procesului de luare, de către Prim-ministru, a deciziilor necesare asigurării activității eficiente a autorităților/instituțiilor subordonate Guvernului.

(Reporter A. Ciobanu, editor  M. Jantovan)

img17007944

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!