ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 13 octombrie 2017

08:39 | 13.10.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul și Guvernul se vor convoca în ședință comună, prezidată de speakerul Andrian Candu și Prim-ministrul Pavel Filip.

Ora 09.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Presa este invitată la Primul Congres al Asociației Naționale a Experților și Asistenților Sociali din Moldova cu genericul „Bunăstarea societății e scopul profesiei noastre”.

Ora 09.00, Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

***

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” invită la evenimentul de repunere în funcțiune a trenului diesel, care a fost reparat și renovat din contul mijloacelor proprii în depourile CFM.

Ora 12.00, Gara.

***

La Șoala de Arte „Valeriu Poleakov” se va desfășura festivitatea solemnă de înmânare a Premiului Municipal de Merit pentru anul 2017.

Ora 12.00, str. Andrei Doga, 19/1.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” invită la dezbaterile publice asupra situației precare a salarizării cadrului științific și didactic din domeniul învățământului universitar din R. Moldova.

Ora 10.00, sala de conferințe a IDIS ”Viitorul”, str. Iacob Hâncu 10/1.

***

La Biblioteca Științifică Centrală „Andrei Lupan" Institut, AȘM va avea loc Simpozionul internațional „Probleme actuale ale  zoologiei si parazitologiei: realizări si perspective", consacrat  aniversarii a 100 de ani de la nașterea academicianului Alexei Spassky, unul din fondatorii Academiei de Științe a Moldovei.

Ora 10.00, str. Academiei,  5A.

***

La Chișinău va avea loc deschiderea oficială a Galei Filmului Românesc pentru Copii în Moldova.

Ora 17.00, cinematograful Patria Loteanu.

***

La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va fi prezentată noua carte a lui Spiridon Vangheli „Crăița”, inspirată din copilăria dnei Eleonora Vangheli, soția scriitorului.

Ora 11.00, sediul central al Bibliotecii, Sala Evenimente, str. A. Șciusev 65, et. 2.

***

Muzeul Național de Artă al Moldovei organizează un briefing de presă privind răspunsul instituției la petiția online cu referire la scuarul Ghibu.

Ora 14.00, str. 31 August 115, Sala Mare.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!