ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de campioni olimpici la judo au prezentat un Master-class la Chișinău

10:39 | 15.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Campionii olimpici la judo Arsen Galstean, Mansur Isaev, Tagir Haibulaev, toți din Federația Rusă și  medaliați la JO de la Londra (2012), și francezul Djamel Bouras  (Atlanta, 1996) au prezentat în dimineața zilei un Master-class la Sala Polivalentă din Chișinău, relatează MOLDPRES.

Toți sunt invitații de onoare la ediția a doua a turneului internațional ”Oleg Kretsul Cup”, rezervat cadeților. În loja VIP, instalată în vecinătatea celor trei tatami din sală s-au aflat președintele de onoare al Federației Moldovenești de Judo, Veaceslav Manolachi, președintele Uniunii Europene de Judo, Serghei Soloveicik, deputații Cornel Dudnic, Constantin Țuțu, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, președintele federației naționale, Andrei Golban  și, desigur, protagonistul evenimentului, Oleg Crețul.

Festivitatea de deschidere a început fastuos ieri cu prezentarea unei suite de marșuri  în interpretarea fanfarei-model a  Departamentului Trupelor de Carabinieri, urmată de un miniconcert al ansamblului folcloric ”Veselia”, decernări ale diplomelor de onoare tuturor personalităților judoului moldovenesc, oamenilor implicați în buna desfășurare a turneului.

Spectatorii au avut ocazia să urmărească un filmuleț consacrat lui Oleg Crețul, videoclipuri dedicate campionilor olimpici prezenți la turneu. Pe ecranul instalat în sală au fost prezentați succint toți performerii moldoveni. Pentru doritorii de a-l ajuta pe multiplul campion național la sambo Andrei Sava, care a nimerit într-un accident, a fost instalată o urnă la intrarea în sală. La turneu este prezent și unul dintre elevii săi, Sergiu Oleinic, multiplu campion al Portugaliei la judo, component al lotului național al acestei țări.

La ediția din anul curent participă tineri judocani din 11 țări. Pentru astăzi  sunt programate  finalele.

Oleg Crețul  a devenit în 1996 vicecampion european la categoria de greutate până la 81 de kilograme, a participat la Jocurile Olimpice de la Atlanta (SUA) în componența delegației moldovenești. În 1997 a nimerit într-un accident rutier și și-a pierdut vederea.  În continuare a reprezentat Rusia la turneele rezervate sportivilor cu handicap fizic, devenind multiplu campion european și mondial. Este decorat pentru performanțele înregistrate cu diferite ordine ale Republicii Moldova, Rusiei.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17008026

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!