ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ruslan Soltanici a câștigat memorialul de șah ”Tudor Scripcenco”

09:08 | 16.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Maestrul internațional Ruslan Soltanici a devenit ieri, la Clubul republican de șah și joc de dame, câștigătorul memorialului de șah ”Tudor Scripcenco”, relatează MOLDPRES.

El a învins după ce a obținut 7 puncte din 9 posibile. ”Am avut un start slab, dar am recuperat pe parcurs, în special, la finișul turneului. Acesta este al 100-lea concurs câștigat în cariera mea. Este un record personal”, a declarat pentru Agenție învingătorul.

Același punctaj – 7 – a totalizat și Ion Schițco, dar el s-a clasat pe locul doi conform criteriilor suplimentare de departajare. ”Locul doi se datorează, în mare măsură, victoriei repurtată în penultima rundă în partida disputată cu Jegor Lashkin și egalității consemnată în ultima etapă cu Ruslan Soltanici”, a precizat Ion Schițco.

Locul trei i-a revenit lui Victor Ianocichin, care a adunat 6,5 puncte.

Toți premianții au fost remunerați cu prime oferite de federația națională de șah. Premii bănești au fost oferite și următorilor șase clasați, cel mai bun veteran, jucători tineri care au avut prestații bune la acest turneu.

Recenta ediție, a șasea la număr, a reunit 52 de jucători. Tudor Scripcenco a fost peste 20 de ani secretarul general al Federației Moldovenești de Șah, arbitru internațional, inventatorul șahului pe tabla cu 100 de pătrățele, tatăl și antrenorul campioanei europene Almira Skripcenko, care apără în prezent culorile sportive ale Franței.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17008035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!