ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de viroze a crescut în capitală

10:27 | 16.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Cazurile de infecții respiratorii acute au înregistrat o creștere de 70% în municipiul Chișinău, pe parcursul săptămânii trecute. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, după ședința săptămânală de astăzi a serviciilor primăriei Chișinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cel mai mult de viroze au fost afectați copiii, iar campania de vaccinare este în plină desfășurare. „În acest an, municipalitatea a primit 33 600 de doze de vaccin, iar 30% dintre acesta a fost deja utilizat. Ca termen limită pentru a încheia campania de imunizare este sfârșitul lunii octombrie, întrucât e foarte important ca vaccinul să fie injectat până vor fi înregistrate cazuri de gripă. În acest an vom avea posibilitatea să acoperim mai multe persoane care fac parte din grupurile de risc, mă refer la copiii și bătrânii care au patologii cronice și lucrătorii care sunt în contact cu copiii”, a spus Moldovanu.

Șeful de la sănătate a precizat că „numărul de viroze este cu puțin mai mare față de anul trecut, însă datele pot fi explicate prin faptul că anul acesta e mai rece decât în octombrie 2016”.

Totodată, medicii atenţionează populaţia să consume cât mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, consumul de alcool şi fumatul, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Republica Moldova a beneficiat în acest an de un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal, oferit cu titlu de donaţie de SUA.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17008040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!