ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PAS a decis să participe la alegerile parlamentare din 2018 pe o listă comună cu PPDA

12:29 | 16.10.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a confirmat disponibilitatea formațiunii de a participa la următoarele alegeri parlamentare împreună cu Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr(PPDA). Anunţul a fost făcut astăzi de către conducerea PAS, comunică MOLDPRES. 

Potrivit unui comunicat plasat pe pagina oficială a formaţiunii „mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin”.

„Am propus să formăm o comisie comună de selectare a candidaților, cu participarea reprezentanților din societatea civilă, pentru a ne asigura că în listă vor fi incluși cei mai potriviți și integri candidați”, se arată în comunicatul PAS.

Solicitat de MOLDPRES, secretarul general al PPDA, Chiril Moţpan, a menţionat că decizia PAS este un răspuns la oferta înaintată anterior de PPDA.

”Este o decizie corectă şi aşteptată. Noi am solicitat anterior să se încheie un acord comun pe bază de paritate, lucru care ne-ar permite consolidarea forţelor politice pro-europene în Republica Moldova înainte de alegeri“, a opinat Moţpan.

El a adăugat că acest subiect va fi discutat mai desfăşurat astăzi la Bruxelles, unde au plecat liderii PPDA şi PAS.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!