ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei a stabilit locurile în care pot fi plasate afişele electorale

15:29 | 16.10.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a semnat o dispoziţie care stabileşte locurile în care pot fi plasate afişele electorale înainte de organizarea referendumului pentru demiterea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, transmite MOLDPRES.

Documentul conține lista locurilor unde pot fi plasate afișele electorale. Astfel, acestea se pot regăsi pe panourile special amenajate, cele de protecție, pe gardurile de beton şi pereţii de protecție, în cazul în care există acordul Primăriei.

Totodată, documentul stabilește că preturile de sector, primăriile orașelor, satelor (comunelor) din componența municipiului Chișinău vor oferi concurenților electorali spațiu pentru afișele electorale, în condiții egale.

De asemenea, printr-o dispoziție a primarului interimar, au fost stabilite localurile din municipiul Chișinău unde se vor desfășura întâlnirile cu alegătorii.

Referendumul de demitere a primarului capitalei va avea loc pe 19 noiembrie curent. Pentru ca edilul să fie demis din funcție sunt necesare peste 160 mii de voturi. La fel, pentru ca referendumul să fie validat, la scrutin ar trebui să participe nu mai puţin de o treime din cei peste 647 mii de alegători înscrişi pe liste.

În prezent, primarul capitalei este cercetat în două dosare pentru trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu și se află în arest la domiciliu.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!