ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campionatul național la taekwondo (versiunea olimpică) a desemnat laureații

17:55 | 16.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Campionatul național la taekwondo, versiunea olimpică, categoriile de vârstă seniori, juniori și cadeți, a desemnat în week-end premianții, relatează MOLDPRES. 

Campioni au devenit la seniori (feminin): Mihaela Ermicioi ( 46 kg), Valentina Popa (49 kg), Ecaterina Mihăilă (53 kg), Dorina Moraru (57 kg), Tatiana Pasat (62 kg), Marina Caraman (67 kg), Ana Condrea (73 kg). 

La seniori (masculin) pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere au urcat: Stanislav Luțâc (54 kg), Serghei Uskov (58 kg), Cristin Cilibiu (63 kg), Nichita Ursu (68 kg), Andrei Lungu (74 kg), Fiodor Puiu (80 kg), Alexandr Lupu  87 kg), Valentin Cilibiu (87 kg). 

„Atribuțiile de bază ale Federației se axează, în special, pe două componente. Prima este cea sportivă, care aduce glorie țării noastre la concursurile de cel mai înalt rang. A doua, însă nu mai puțin importantă decât prima, ține de partea educativă a tinerei generații. De această componentă pedagogică suntem responsabili cam în aceeași proporție ca și părinții copiilor. În general, investind în sport, investim în sănătatea generației în creștere. În ceea ce privește concursul propriu-zis, în baza rezultatelor demonstrate în cadrul acestuia, vom constitui echipa națională care ne va reprezenta țara la diverse întreceri internaționale”, a declarat pentru mass-media președintele Federației Moldovenești de Taekwondo, Igor Iuzefovici. 

La campionat au participat aproximativ 250 de sportivi. Conform regulamentului, campionii au obținut dreptul să reprezinte Republica Moldova la turneele internaționale, Campionatul European și Mondial.

Britanicul naturalizat Aaron Cook a obținut anul curent cea mai mare performanță la categoria seniori, bronz la Campionatul Mondial și este primul candidat al titlul ”Cel mai bun sportiv în 2017”.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17008057

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!