ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Taxele achitate de profesori pentru cursurile de formare continuă vor fi anulate

12:53 | 17.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Taxele achitate de profesori pentru cursurile de formare continuă dar şi rapoartele multiple pe care aceştia sunt obligaţi să le facă, vor fi eliminate. Decizia a fost luată astăzi de conducerea PD care a înaintat un demers în acest sens către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, comunică MOLDPRES.

Liderul democraţilor Vlad Plahotniuc a specificat la finele şedinţei săptămânale a PD că decizia a fost luată în urma mai multor plângeri parvenite de la cadrele didactice obosite de zecile de rapoarte şi evaluări pe care sunt obligaţi să le facă. ”Și părinții mei au fost profesori, și îmi amintesc că ei în majoritatea timpului liber se pregăteau pentru lecțiile care urmau să le aibă. Dacă, pe lângă toate astea, urmare a acestei reforme, profesorii au fost impuși să facă încă un volum imens de rapoarte și evaluări, constatăm, din păcate, că lucrurile în acest domeniu s-au schimbat în direcție greşită”, a opinat Plahotniuc.

Preşedintele democraţilor a precizat că a solicitat colegilor din Guvern să examineze din nou posibilitatea majorării salariilor pentru cadrele didactice din ţară şi să uşureze dascălii de povara rapoartelor excesive dar şi de cea a plăţilor pentru cursuri. “Profesorii, urmare a reformei din domeniul educaţiei sunt sufocați nu doar de rapoarte, dar sunt obligați să plătească taxe pentru cursuri și să suporte costuri logistice”, a conchis Plahotniuc.

Reforma în domeniul educaţiei a fost demarată în anul 2010.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17008081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!