ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oaspeții au dominat la turneul internațional de judo ”Oleg Kretsul Cup”

13:26 | 17.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Oaspeții au dominat la turneul internațional de judo ”Oleg Kretsul”, rezervat cadeților, desfășurat la Chișinău, relatează MOLDPRES.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Balint Combas (Ungaria, 50 kg), Volodymyr Burlaka (60 kg), Valerii Skaskyi (66 kg), ambii din Ucraina, Nika Zoidze (Georgia, 73 kg), Tamas Bajcsev (Ungaria, 81 kg). Gazdele au învins la următoarele categorii de greutate prin Cătălin Ermurache (90 kg), Alexei Negruță (plus 90 kg).

”Important este că ne-am întâlnit, ne-am verificat forțele, că suntem o puternică echipă europeană. Judoul a câștigat grație desfășurării acestui turneu”, a declarat în ultima zi de concurs protagonistul evenimentului, Oleg Crețul după încheierea lecțiilor demonstrative prezentate de el și patru campioni olimpici: Arsen Galstean, Mansur Isaev, Tagir Haibulaev, toți din Federația Rusă și  medaliați la JO de la Londra (2012), și francezul Djamel Bouras  (Atlanta, 1996). Toți au fost invitații de onoare la turneu.

La ediția din anul curent (a doua) au participat tineri judocani din 11 țări.

Oleg Crețul  a devenit în 1996 vicecampion european la categoria de greutate până la 81 de kilograme, a participat la Jocurile Olimpice de la Atlanta (SUA) în componența delegației moldovenești. În 1997 a nimerit într-un accident rutier și și-a pierdut vederea.  În continuare a reprezentat Rusia la turneele rezervate sportivilor cu handicap fizic, devenind multiplu campion european și mondial. Este decorat pentru performanțele înregistrate cu diferite ordine ale Republicii Moldova, Rusiei.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17008082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!