ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei secţii de la Institutul Mamei şi Copilului au fost renovate cu suportul României

16:11 | 17.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Secțiile de Radiologie și imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie din cadrul Institutului Mamei  şi Copilului au fost inaugurate astăzi după ce au fost renovate dintr-o donație oferită de România, comunică MOLDPRES.

La evenimentul festiv au fost prezenți ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, directorul IMSP Institutul Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, precum și reprezentanți ai corpului medical.

Lucrările executate în secţiile renovate au fost finanțate de Guvernul României, din bugetul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare gestionat de Ministerul Afacerilor Externe de la București şi fac parte din proiectul de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente a maternității și departamentului pediatrie din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Potrivit directorului institutului Sergiu Gladun, anual în secția Radiologie și imagistică se efectuează aproximativ 25 de mii de investigații radiologice, 900 tomografii computerizate, 850 iroscopii, 900 urografii, peste 10 mii de examinări ale cutiei toracice și 5.000 examinări ale cavității abdominale.

Secția Diagnostic funcțional dispune de cinci cabinete în care sunt efectuate aproximativ 20 mii de examinări. Medicii din secţia Endoscopie fac în fiecare an peste 4000 de investigații.

Conform datelor prezentate de Ambasada României în Republica Moldova, suma totală a investiției pentru renovarea secțiilor de la Institutul Mamei şi Copilului a fost de aproximativ 210.000 de Euro, inclusiv mobilier.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!