ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 18 octombrie 2017

08:30 | 18.10.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 09.00 - 11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Liderii Fracțiunilor PSRM, PCRM, PLDM și PL vor avea o întrevedere comună cu delegația Comisiei de la Veneția, OSCE/ODIHR și GRECO.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia juridică, numiri și imunități organizează audieri privind controlul executării complete și corespunzătoare a legii cu privire la Procuratură nr. 3 din 25.02.2016.

Ora 10.00, biroul 517B, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia agricultură și industrie alimentară organizează audierea Guvernului cu privire la executarea Hotărârii Parlamentului, adoptată în baza Raportului Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ.

Ora 10.00,  biroul 718B, Parlamentul R. Moldova.

***

Comisia mediu și dezvoltare regională organizează audieri cu privire la eficiența utilizării surselor financiare și controlul implementării proiectelor finanțate din Fondul Ecologic Național.

Ora 10.00, biroul 816, Parlamentul R. Moldova.

***

Liderii Fracțiunilor PD și ai Grupului Parlamentar Popular European vor avea o întrevedere comună cu delegația Comisiei de la Veneția, OSCE/ODIHR și GRECO.

Ora 11.15,  Parlamentul Republicii Moldova.

***

Platforma parlamentară pentru combaterea traficului de ființe umane se va convoca într-o ședință de lucru, prezidată de Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Ora 13.00, Sala Europei, Parlamentul R. Moldova.

***

Comisia protecție socială, sănătate și familie organizează audieri publice privind reforma sistemului de pensii, cu participarea conducătorilor și specialiștilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Finanțelor și Casei Naționale de Asigurări Sociale.

Ora 14.00, biroul 114, Parlamentul R. Moldova.

***

Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, în parteneriat cu Misiunea OIM în Moldova și cu Comisia municipală pentru combaterea traficului de ființe umane Chișinău, desfășoară Campania de informare ”Invizibili printre noi”, în contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.

Ora 12.00, Scuarul Arcului de Triumf.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida astăzi şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00.

***

UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, Biroul de Cooperare al Elveției, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Centrul „Neovita” și AO „Motivație” invită la lansarea Raportului global Starea Populației Lumii 2017, axat pe accesul inegal la servicii de sănătate reproductivă. Promovarea unei practici bune în R. Moldova pentru fetele și femeile cu dizabilități ale aparatului locomotor.

Ora 11.00, Centrul “Neovita”, str. Socoleni, 19.

***

IDEP Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Îmbunătățirea climatului PPP-urilor în Moldova din cadrul programului realizat de IDEP Moldova „Fonduri pentru APL-urile Moldovei””.

Ora 12.00, Agenţia IPN.

***

Institutul de Politică Eficientă  invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: Raportul analitic „Moldova: De la haos la dezvoltare”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

***

Centrul pentru Jurnalism Independent invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton” (1 august  2017 - 1 octombrie 2017).

Ora 10.00, Agenția IPN.

***

Asociația Obștească „Tinerii pentru dreptul la viață”, Secretariatul Coaliției Voluntariat invită reprezentanții mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Date de totalizare SNV 2017: cum Moldova a realizat peste 1000 activități de voluntariat într-o săptămână”.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

***

Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională şi Guvernul Suediei, invită reprezentanții mass-media la inaugurarea pensiunilor rurale „Casa din Luncă”, „Casa de sub Stâncă”, „Casa Verde” care au fost recent renovate. 

Ora 10.00,  satul Trebujeni, raionul Orhei.

***

Poetul Vasile Spinei lansează cel de-al unsprezecelea volum de poezie (al optulea de haiku - poeme în stil japonez) - Gardul de măceși/Eglantine Hedge (rom. - eng.).

Ora 13.15, Universitatea de Stat din Moldova, blocul central, str. A. Mateevici, 60, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, et. 4, aula 416.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!