ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sute de mii de persoane au protestat în Barcelona faţă de arestarea a doi lideri separatişti catalani

10:10 | 18.10.2017 Categorie: Externe

Barcelona, 18 oct. /MOLDPRES/.Aproximativ 200.000 de persoane s-au adunat în Barcelona pentru a protesta faţă de arestarea a doi lideri separatişti catalani, acuzaţi că au desfăşurat activităţi ilegale în legătură cu referendumul de independenţă din 1 octombrie, informează presa internaţională, preluată de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Jordi Sanchez şi Jordi Cuixart, care conduc grupuri separatiste proeminente, au fost plasaţi în arest fără posibilitatea de cauţiune pe durata investigaţiei pentru instigare împotriva ordinii sociale din Spania.

Principala acuzaţie care a fost adusă împotriva celor doi este organizarea unui protest la 20 septembrie, pe durata căruia mai mulţi participanţi au blocat accesul gărzii civile într-o clădire din Barcelona, capitala regiunii Catalonia, şi au distrus mai multe vehicule.

Între timp, premierul britanic, Theresa May, a declarat în cadrul unei conversaţii telefonice cu Mariano Rajoy, premierul spaniol, că Marea Britanie ”nu va recunoaşte” declaraţia de independenţă a Cataloniei.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17008104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!