ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un procuror, un polițist şi trei condamnaţi vor fi judecați pentru trafic de influenţă

10:34 | 18.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Un procuror din cadrul Procuraturii Chişinău, un inspector principal al Inspectoratului de poliţie Ialoveni, precum şi trei condamnaţi vor compărea în fața magistraților pentru trafic de influenţă, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a comunicat că suspecții au fost reţinuţi la finele lunii august, investigaţiile fiind iniţiate în baza denunţului unui intermediar care avea rolul de transmitere a banilor de la clienţi către procuror.

Potrivit probelor, procurorul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor magistraţi din Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) pe care îi poate convinge să aplice pedepse nonprivative de libertate în privinţa a trei bărbaţi, condamnaţi pentru corupere pasivă şi tâlhărie. Pentru a corupe judecătorii, procurorul ar fi cerut 15 000 de euro, dintre care a primit prin intermediul poliţistului 10 000 de euro. Cu toate acestea, indivizii au fost condamnaţi la închisoare, după ce judecătorii CSJ au respins recursurile avocaţilor acestora prin care se solicita „suspendarea condiţionată a pedepselor penale" faţă de cei trei.

Totodată, la demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor a suspendat procurorul din funcţie. Fiind audiaţi, inculpaţii şi-au recunoscut vina integral și au încheiat acord de recunoaştere.

Procurorul şi poliţistul se află în arest la domiciliu, alți doi învinuiți au fost condamnați anterior la închisoare pentru un termen de cinci ani şi în privinţa celui de-al treilea învinuit este aplicată măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi ţara.

Totodată, procurorii au aplicat sechestru pentru încasarea contravalorii mitei de 10500 euro şi 5150 lei. Dacă vor fi găsiți vinovaţi, suspecții riscă o amendă de până la 300 mii lei sau închisoare de la trei la șapte ani.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!