ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Interne al Portugaliei a demisionat în urma unor polemici pe tema gestionării incendiilor

14:20 | 18.10.2017 Categorie: Externe

Lisabona, 18 oct. /MOLDPRES/. Ministrul portughez de Interne Constanca Urbano de Sousa a demisionat miercuri, după mai multe zile de controverse şi polemici cu privire la gestionarea incendiilor care devastează ţara, potrivit Euronews, relatează MOLDPRES.

Sute de focare de incendiu au izbucnit în nordul şi în centrul Portugaliei, începând de duminica trecută, după cea mai aridă vară din ultimii 90 de ani. Cel puţin 45 de persoane au murit, iar alte 63 au fost rănite, scrie Mediafax.

În iunie, un incendiu de vegetaţie similar a provocat moartea a 64 de persoane. Ministrul portughez de Interne este responsabil cu activitatea serviciilor de pompieri, a poliţiei şi a agenţiei de protecţie civilă, toate fiind puternic criticate pentru gestionarea deficitară a situaţiei.

În scrisoarea de demisie, Constanca Urbano de Sousa a transmis că nu a mai avut "condiţiile politice şi personale pentru a continua în funcţie", iar incendiile "au fost cauzate de o multitudine de factori". 

Premierul portughez, Antonio Costa, a anunţat că a acceptat demisia ministrului de Interne. Între timp, mai mulţi politicieni din opoziţie au lansat o moţiune de cenzură împotriva guvernului socialist.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17008125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!