ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 50 de persoane vor primi ajutoare financiare pentru construcția sau repararea locuințelor

15:18 | 18.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Circa 50 de persoane din nouă raioane ale țării vor primi ajutoare financiare din partea statului pentru construcția sau repararea locuințelor, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de către Guvern, transmite MOLDPRES.

Persoanele sunt din localitățile: Cimișlia, Fălești, Florești, Hâncești, Leova, Orhei, Râșcani, Strășeni și Chișinău.

Potrivit notei informative atașate la proiect, indemnizaţiile unice, în sumă de două mln de lei, vor fi acordate pentru construcţia unei case individuale ori a unei locuinţe cooperatiste, sau procurarea spaţiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetăţeni care, nu au beneficiat de credite preferenţiale de la instituţiile financiare şi nu au fost asigurați cu spaţiu locativ la situația din octombrie 2004.

Totodată, mijloacele financiare pentru acordarea indemnizaţiilor respective se alocă de la bugetul de stat către bugetele locale de nivelul II, în limita mijloacelor prevăzute anual.

În bugetul de stat pentru anul 2017 în acest scop sunt aprobate mijloace financiare în sumă de 7,8 mln lei.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, în februarie 2017 de astfel de ajutoare financiare au beneficiat 33 de persoane din 11 localități, iar în august curent - 43 de persoane din 15 raioane ale țării.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17008131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!