ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul ANRCETI a fost demis de Guvern

15:29 | 18.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi demisia directorului Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Grigore Varanița, informează MOLDPRES.

Demisia a fost acceptată în baza cererii depuse de către Grigore Varanița. Decizia Executivului vine după ce săptămâna trecută Prim-ministrul Pavel Filip a evidențiat calitatea nesatisfăcătoare a serviciilor de telefonie mobilă și Internet, furnizate de operatorii din țară.

„Demisa directorului agenției nu schimbă situația. Săptămâna trecută am cerut prezentarea unui raport, însă am văzut acolo doar minciuni, ceea ce nu face față unei agenții. La acest subiect a fost constituită o comisie de anchetă care urmează să stabilească pe ce argumente s-au bazat funcționarii care au oferit acest răspuns, iar persoanele care au mințit vor purta răspundere. La următoarea ședință aștept o analiză și un răspuns din partea comisiei de anchetă”, a spus Filip.

La ședința Executivului din săptămâna trecută, șeful Cabinetului de miniștri a specificat că nu există o acoperire stabilă și calitativă cu Internet mobil pe teritoriul ţării şi a subliniat că pentru aceste deficiențe sunt responsabili, atât operatorii care au obținut o licență din partea statului, cât și ANRCETI, care are obligația să supravegheze și să monitorizeze respectarea condițiilor licenței.

Totodată, Prim-ministrul a spus că există toate instrumentele necesare pentru îmbunătățirea calităţii serviciilor de telefonie mobilă, iar responsabilii din domeniu urmează să-și consolideze eforturile și, în mod prioritar, să renunțe la favorizarea unor operatori. În acest sens, Pavel Filip a solicitat ministerului Economiei și Infrastructurii să vină cu soluții viabile pentru ca acoperirea cu telefonie mobilă şi Internet pe teritoriul ţării să fie conformă licenței obținute de operatori și să corespundă așteptărilor cetățenilor care plătesc pentru aceste servicii.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17008132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!