ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Mihail Doncilă a repurtat două victorii la Mondialele de juniori

16:27 | 18.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Mihail Doncilă (60 kg)) a obținut astăzi două victorii la Campionatul Mondial de la Zagreb (Croația), rezervat juniorilor (categoria de vârstă până la 21 de ani), relatează MOLDPRES.

El i-a învins, în ordine, pe Ioannis Xenofontis (Cipru) și Abdurahnan Alruwali (Arabia Saudită). La ambii a câștigat exact după 2 minute și 22 de secunde de luptă. În meciul al treilea, însă, Mihail Doncilă i-a cedat după aproximativ trei minute lui Ayub Bliev (Federația Rusă) și a fost eliminat din concurs.

Mâine, urmează să se încadreze în turneu coechipierii Cornel Andrieș și Ion Nacu, ambii la categoria de greutate până la 73 de kilograme.

Din lotul național mai fac parte Ștefan Popa și Eugen Matveiciuc, campion mondial de cadeți en-titre. Ambii vor concura la categoria de greutate până la 81 de kilograme.

Antrenorul lotului, Veaceslav Bacal, a declarat pentru Agenție în ajunul deplasării la Mondiale că obiectivul trasat este să fie obținută minimum o medalie. ”Ne dorim o distincție. Totul, însă va depinde, în mare măsură, de tragerea la sorți”, a specificat tehnicianul.

”Avem tineri talentați, dar la judo lupta pentru medalii este acerbă. În fiecare categorie de greutate concurează câte 60-80 de participanți”, l-a completat secretarul general al Federației Moldovenești de Judo, Valeriu Duminică.

Campionatul se va încheia duminică, 22 octombrie. Cel mai bun judocan moldovean este Victor Florescu, vicecampion mondial la Birmingham (1999).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17008136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!