ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 19 octombrie 2017

18:34 | 18.10.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale invită la evenimentul de inaugurare a spațiului de recreere pentru copii, amenajat la Spitalul clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.

Ora 11.00, str. Grenoble, 149, et. 3, Secția traume asociate. 

***

Primăria municipiului Chişinău invită la evenimentul de redeschidere a Secțiilor de Proctologie şi Chirurgie generală, din cadrul ÎMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Ora 12.30.

***

Institutul de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei organizează masa rotundă ”Anul 1917 în destinul Basarabiei – consecințe juridice și politice".

Ora 9.30, Sala Mică a Academiei de Științe a Moldovei, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1.

***

Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului Maia Bănărescu invită reprezentanții mass-media la conferința internațională ,,Reglementarea juridică a statutului copilului în contact/conflict cu legea”.

Ora 9.00, sala de conferințe Summit Events, str. Tighina 49/3.

***

Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural organizează, în zilele de 19-20 octombrie 2017, conferinţa „Identităţile Chişinăului”, ediția a IV-a.

Ora 9.00, Turnul Poștei, Sala de conferințe, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 134, etaj 4.

***

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură va organiza un eveniment de totalizare a proiectului „Suport pentru dezvoltarea Programului Național pentru Resursele Genetice Vegetale pentru Alimentație și Agricultură în Moldova”.

Ora 9.30, Sala de şedinţe a Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al Academiei de Știință a Moldovei, str. Pădurii 20, et. II.  

***

Universitatea Tehnică a Moldovei invită la deschiderea oficială a Conferinţei Internaţionale „Microelectronica şi Ştiinţa Calculatoarelor” (ICMCS-2017).

Ora 10.00, Centrul de Instruire şi Inovaţii TIC–TEKWILL, str. Studenților, 9/11.

***

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează, în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, un Forum al Profesiilor, cu sloganul ”O carieră de succes acasă”.

Ora 11.00, Academia de Studii Economice, str. M.G. Bănulescu Bodoni 61, bloc A, Sala Senatului, et. III.

***

Institutul pentru Dezvoltare Inițiative Sociale „Viitorul” invită reprezentanții instituțiilor media la lansarea Topului celor mai transparente raioane din Moldova.

Ora 10.00, sala de conferinţe „Violin” a hotelului Jazz, str. Vlaicu Pârcălab 72.

***

Elevii și profesorii de la Liceul Teoretic "Ștefan cel Mare și Sfânt" din Grigoriopol, cu sediul la Doroțcaia, împreună cu Asociația Promo-LEX vor manifesta în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Ora 12.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 153.

***

Va fi organizată festivitatea consacrată aniversării a 140-a a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Ora 14.00, Biblioteca Centrală, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148.

***

Va avea loc lansarea cărţii ilustrate pentru copii „Aniţa-cu-Bundiţa şi minunatele ei călătorii în Lumea Lumilor împreună cu năzdrăvanul Duţă-Ghinduţă”, autor Luiza Ciolac, România.

Ora 14.00, Biblioteca Naţională pentru copii „Ion Creangă”, str. Alexei Şciusev, 65, intrare din str. Pușkin, etaj 2, Sala Evenimente.

***

Asociația Presei Independente invită la o nouă ședință a Clubului de discuții ”STOP FALS!”.  

Ora 16.00, sala ”Violin” a Hotelului Jazz, str. Vlaicu Pârcălab 72.

***

Asociaţia Muzical-Corală lansează ediția a X-a a celui mai important eveniment coral al anului din Republica Moldova: Festivalul Internațional de muzică corală „A Ruginit Frunza din Vii”. Evenimentul va avea loc în perioada 19-22 octombrie 2017 în mai multe locații din Chișinău. La festival vor participa 20 de formații corale și peste 500 interpreți din Macedonia, Bulgaria, Ucraina, România, Armenia și Republica Moldova.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc pe 19 octombrie la ora 18.00 la Teatrul „Ginta Latină”.

***

La Librăria din Centru va avea loc lansarea volumului ”Duși cu Titanicu” de Valentin Guțu, apărut la Editura Cartier.

Ora 18.15, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!