ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea cu privire la prevenirea și combaterea terorismului va fi publicată în Monitorul Oficial

10:09 | 19.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Legea cu privire la prevenirea și combaterea terorismului va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Documentul va fi publicat după ce a fost promulgat de șeful statului, Igor Dodon, care anterior a respins legea.

Actul determină cadrul juridic şi organizatoric al activităţii de prevenire şi combatere a terorismului în Republica Moldova, modul de coordonare a activităţii subdiviziunilor specializate în prevenirea şi combaterea terorismului, a acţiunilor întreprinse de autorităţile publice centrale şi locale, de asociaţiile şi organizaţiile obşteşti, de persoanele cu funcţii de răspundere.

De asemenea, actul stabileşte crearea unor module teritoriale de combatere a terorismului (Consiliu teritorial antiterorist) care va fi compus din conducătorii consiliilor raionale, reprezentanţi teritoriali ai SIS, poliţişti şi reprezentanţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Legea conține şi noi prevederi la verificarea pasagerilor companiilor aeriene. În vederea realizării măsurilor de asigurare a securităţii antiteroriste, companiile aeriene care efectuează curse în/din Republica Moldova sunt obligate să transmită SIS, după îmbarcarea la bordul aeronavei, însă nu mai târziu de momentul decolării, lista pasagerilor pentru ca aceştia să poată fi verificaţi până la momentul trecerii controlului de frontieră în țara de destinaţie.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17008155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!