ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un șef de la postul vamal Chișinău, împreună cu complicii săi, vor fi judecați pentru trafic de influenţă

11:14 | 19.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Şeful Postului Vamal Centru al Oficiului Poştal MD2000 din municipiul Chişinău, împreună cu patru inspectori vamali, un operator poştal, doi administratori a două companii de poştă privată şi o persoană civilă vor fi judecați pentru trafic de influenţă, corupere pasivă şi activă, relatează MOLDPRES.

Bănuiții au fost reţinuţi la începutul verii anului curent. Potrivit procurorilor, suspecții au pus la cale o schemă prin care au estorcat și primit, în perioada iunie 2016 – iunie 2017, sume de bani de la persoanele destinatare ale coletelor poştale internaţionale.

În schimbul sumelor de bani, funcţionarii din cadrul Serviciului Vamal eliberau coletele poştale internaţionale, fără efectuarea controlului vamal şi fără calcularea şi încasarea drepturilor de import pentru acestea. În cazul refuzului de a oferi banii, inculpații ameninţau persoanele cu tergiversarea procesului de vămuire şi calcularea unei valori exagerate a mărfurilor primite prin intermediul coletelor poştale internaţionale. 

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, suspecții riscă amenzi şi închisoare de până la șase ani, precum şi recuperarea cheltuielilor judiciare în valoare de 168 mii lei.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!