ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au reținut 12 traficanți de droguri și substanțe narcotice în valoare de 2,5 mln de lei

11:37 | 19.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Douăsprezece persoane, cu vârstele cuprinse între 20 – 46 de ani, au fost reținute în cadrul operațiunii antidrog desfășurată timp de două zile. Totodată, alte peste 60 de persoane, la care au fost depistate droguri la domiciliu, sunt cercetate în stare de libertate, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, suspecții reținuți au rol de organizatori și intermediari în comercializarea drogurilor. În cadrul operațiunii, forțele de ordine au efectuat 95 de percheziții, în 26 de raioane ale țării.

În urma descinderilor au fost sechestrate peste 14 kg de marijuana și plante de cânepă, mac, hașiș, heroină, amphetamină, methamphetamine, pastile psihotrope, produse etnobotanice, precursori destinați producerii drogurilor, în valoare totală de circa 2,5 mln lei. La fel, au fost depistate și lichidate două laboratoare de producere a drogurilor din localitățile Ialoveni și Ungheni.

Totodată, polițiștii au depistat și ridicat arme și cartușe deținute ilegal. La fel, au fost documentate cinci persoane în stare de ebrietate la volan, provocată de consumul stupefiantelor, trei dintre care activau în calitate de șoferi de taxi.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la șapte la 15 ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!