ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii s-a întâlnit cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean

17:02 | 19.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a avut astăzi o întrevedere  cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Viktor Krijanivski, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul interacțiune cu presa al MAEIE.

În cursul întrevederii, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea ultimelor evoluții în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, modalităților de a avansa în cadrul acestui dosar, oportunității unei noi runde de negocieri în formatul „5+2”.

În context, viceministrul Lilian Darii a menționat deschiderea autorităților moldovenești pentru identificarea unei soluții viabile cu respectarea suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu acordarea unui statut special pentru regiunea transnistreană. Totodată, oficialul moldovean a reiterat poziția R. Moldova cu privire la necesitatea retragerii trupelor şi munițiilor rusești dislocate în stânga Nistrului.

img17008181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!