ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Ion Nacu va lupta pentru o medalie la Mondialele de juniori

17:15 | 19.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Ion Nacu (73 kg) va lupta în seara zilei pentru a intra în posesia medaliei de bronz la Campionatul Mondial de la Zagreb (Croația), rezervat juniorilor (categoria de vârstă până la 21 de ani), relatează MOLDPRES.

El a obținut trei victorii în grupa sa după care i-a cedat câștigătorului seriei, Tato Grigalașhvili (Georgia) și a intrat în recalificări. Primul său adversar în lupta pentru distincția de bronz va fi Didar Khamza (Kazahstan). Pentru a deveni medaliat el trebuie să învingă în acest meci și în următorul.

Colegul de lot, Cornel Andrieș a cedat astăzi în primul meci și a fost eliminat din concurs.

Ieri coechipierul Mihail Doncilă (60 kg) a repurtat două victorii după care a fost învins și a părăsit turneul. Mâine urmează să se încadreze în competiție Ștefan Popa și Eugen Matveiciuc, campion mondial de cadeți en-titre. Ambii vor concura la categoria de greutate până la 81 de kilograme.

Antrenorul lotului, Veaceslav Bacal, a declarat pentru Agenție în ajunul deplasării la Mondiale că obiectivul trasat este să fie obținută minimum o medalie. ”Ne dorim o distincție. Totul însă va depinde, în mare măsură, de tragerea la sorți”, a specificat tehnicianul.

Campionatul se va încheia duminică, 22 octombrie. Cel mai bun judocan moldovean este Victor Florescu, vicecampion mondial la Birmingham (1999).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17008182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!