ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a marcat cea de-a 140-a aniversare

17:54 | 19.10.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chişinău  a marcat astăzi  cea de-a 140-a aniversare, informează MOLDPRES.

În alocuţiunea sa, directorul instituţiei, Mariana Harjevschi a menţionat că istoria Bibliotecii Municipale a reflectat întotdeauna şi evoluţia oraşului ca atare. "Oraşul Chişinău se transformă, tehnologiile informaţionale avansează, la fel şi modul în care noi, bibliotecarii interacţionăm se schimbă. Cele aproape 50% din populaţia urbei înscrise la bibliotecă confirmă valoarea şi importanţa bibliotecii pentru  comunitatea chişinăuiană”, a subliniat Mariana Harjevschi.

Potrivit sursei citate, în prezent biblioteca are 27 de filiale, care oferă circa 100 de servicii, o echipă formată din 350 de bibliotecari profesionişti şi dispune de un fond de carte de peste un milion 200 de mii de exemplare.  În acelaşi timp, biblioteca, de-a lungul anilor, a organizat diverse conferinţe, simpozioane, lansări de carte, iar bibliotecarii, în calitate de cercetători, au editat peste 500 de titluri de studii  biblioteconomice şi bibliografice.

Prezent la eveniment, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu a afirmat că într-o societate  în care cartea este marginalizată, rolul  bibliotecii şi al bibliotecarilor este cu totul  deosebit. El a mulţumit lucrătorilor bibliotecii pentru eforturile lor depuse în apropierea cititorului de carte,  pentru respectul deosebit pe care îl au faţă de cei care scriu.

Mesaje de felicitare au fost adresate de către directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, directorul Institutului Cultural Român la Chișinău, Valeriu Matei, scriitorii Iulian Filip, Claudia Partole, consilierul  primarului de Chişinău, Lucia Caciuc, directorul executiv al  Editurii Prut, Olga Stanciu ş.a.

În cadrul evenimentului au fost lansate lucrările coordonate de Biblioteca „B. P. Hasdeu” - ghidul enciclopedic ”Chișinău: bulevarde, străzi, piețe și parcuri” și „Chișinăul în teatru. Imaginea orașului Chișinău în spectacole”.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17008183

img17008183

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!