ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele opt legi revotate de Parlament au fost promulgate

09:35 | 20.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Cele opt legi respinse de Președintele R. Moldova, Igor Dodon, și revotate de Parlament au fost promulgate și publicate astăzi în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Printre cele opt documente promulgate se numără Legea cu privire la energetică, Legea cu privire la tichetele de masă, Legea pentru modificarea și completarea Codului muncii, Legea cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, Legea cu privire la distincțiile de stat ale Republicii Moldova și alte trei Legi de modificare și completare a unor acte legislative.

De astăzi, angajații din sectorul privat vor putea beneficia de tichete de masă. Acestea vor putea fi folosite în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile comerciale și de alimentație publică.

Angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfârșitul fiecărei luni, pornind de la numărul zilelor lucrătoare din luna următoare. Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete cel mult egal cu numărul zilelor efectiv lucrate. Valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17008191

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!