ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul a marcat 30 de ani de la fondare

12:27 | 20.10.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Teatrul Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul a marcat zilele acestea 30 de ani de la fondare. Cu această ocazie, instituţia a organizat, în perioada 16-20 octombrie, o săptămână teatrală, la care au participat zece teatre din Republica Moldova şi România, informează MOLDPRES.

Printre participanţi au fost: Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, Teatrul de Revistă „Ginta Latină”, Teatrul Republican „Luceafărul” şi Teatrul Municipal „Guguţă” din Chişinău, Teatrul Naţional Găgăuz „Dionisie Tanasoglu” din Ceadâr-Lunga, precum şi teatrele din Botoşani, Iaşi, Brăila şi Alba Iulia, România.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Teatrului Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul, Gheorghe Mândru, a menţionat că spectatorii şi actorii au avut parte de o săptămână plină de teatru. ”Pe parcursul celor cinci zile au fost prezentate 15 spectacole, câte trei pe zi”, a precizat Gheorghe Mândru.

Evenimentul s-a deschis cu spectacolul „Mincinosul” de Dmitrys Psathas în regia lui Gheorghe Mândru, prezentat de actorii Teatrului Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul și se va încheia astăzi cu spectacolul ”Trei crai de la răsărit” de B. P. Hasdeu în regia lui Victor Ignat.

Teatrul Muzical-Dramatic „Bogdan-Petriceicu Hasdeu” din Cahul a fost fondat la 17 octombrie anul 1987 de către o trupă de absolvenţi ai Universităţii de Arte din Chişinău, în frunte cu actorul şi regizorul Victor Ignat, fiind pe atunci al optulea teatru din R. Moldova. În prezent director al instituției este actorul şi regizorul Gheorghe Mândru. Pe parcursul anilor, Teatrul din Cahul a montat câteva zeci de spectacole. Actualmente, se construieşte sediul teatrului dintr-un grant în valoare de 800 de mii de euro oferit de către Guvernul României, care urmează să fie dat în exploatare în 2019.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17008203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!