ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul spaniol intenționează să organizeze alegeri regionale în Catalonia în ianuarie anul viitor

12:21 | 20.10.2017 Categorie: Externe

Madrid, 20 oct. /MOLDPRES/.Guvernul spaniol și opoziția socialistă (PSOE) au convenit ca în ianuarie 2018 să fie organizate alegeri regionale în Catalonia, în cadrul setului de măsuri extraordinare menite să impună temporar administrarea directă a regiunii, a anunțat vineri politiciana socialistă spaniolă Carmen Calvo, într-un interviu pentru postul public de televiziune, transmite Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRERS.

Premierul spaniol Mariano Rajoy va prezida sâmbătă o reuniune specială a guvernului de la Madrid pentru a declanșa procesul de suspendare a autonomiei Cataloniei, după ce liderul executivului catalan Carles Puigdemont a refuzat să renunțe în mod oficial la campania pentru secesiunea regiunii.

Guvernul spaniol a anunțat joi că va continua procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, estimând că liderul separatist nu a reinstalat ordinea în regiune, ci a agravat și mai mult o criză care amenință stabilitatea Spaniei.

La 1 octombrie, în ciuda interdicției justiției, în Catalonia a avut loc un referendum privind autodeterminarea. Potrivit datelor guvernului catalan, care nu au putut fi verificate în lipsa unei comisii electorale independente, 90% dintre cei care au votat au spus "da" independenței Cataloniei, însă rata prezenței la vot a fost de numai 43%.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17008205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!