ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lavrov: Scutul antirachetă american îngrijorează Rusia și China

13:30 | 20.10.2017 Categorie: Externe

Moscova, 20 oct. /MOLDPRES/.Scutul antirachetă care este construit de Washington în străinătate constituie o problemă esențială pentru Rusia și China, a afirmat vineri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează Reuters, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

În intervenția sa din cadrul unei conferințe privind neproliferarea în lume găzduite de capitala rusă, Lavrov a spus că armele nucleare desfășurate de SUA în Europa trebuie să revină pe teritoriul american.

Întregul sistem de apărare antirachetă al SUA în Europa, care va fi finalizat în 2018 după instalarea elementelor din Polonia, se bazează pe radare care vor detecta lansările de rachete balistice în spațiu. Traiectoria rachetei va fi măsurată apoi cu ajutorul unor senzori, iar racheta va putea fi distrusă în spațiu înainte de a reintra în atmosfera terestră. Interceptorii vor putea fi lansați de pe nave sau de la sol.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17008208

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!