ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Neymar a fost amendat cu un milion de euro

15:22 | 20.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Neymar, a primit o amendă în valoare de un milion de euro, din partea justiţiei braziliene, pentru evaziune fiscală făcută în perioada când juca în campionatul din ţara natală, informează MOLDPRES cu referire la El Pais.

Atacantul în vârstă de 25 de ani este acuzat că a prejudiciat statul brazilian prin nedeclararea tuturor veniturilor sale, din perioada 2011-2013, când evolua pentru Santos.

Conform sursei amintite, internaţionalul brazilian s-ar fi folosit de mai multe firme deţinute de familia sa pentru a-şi încasa veniturile din salariu şi drepturi de imagine, cu scopul de a nu plăti taxele pe persoană fizică. În Brazilia, aceste taxe sunt mai mari decât cele pentru persoanele juridice – 27,5 la sută, faţă de o proporţie care variază între 15 la sută şi 25 la sută.

Judecătorul care s-a ocupat de acest caz, Carlos Muta, a considerat că faptele lui Neymar din acest proces ar "viola demnitatea justiţiei" şi l-a acuzat de elaborarea unor tactici gândite pentru a întârzia şi a denigra procesul.

Neymar a jucat la Santos între 2009 şi 2013, după care a evoluat patru ani la FC Barcelona, până să se transfere la Paris Saint-Germain, în această vară.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17008217

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!