ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Următorul summit NATO va avea loc în zilele de 11-12 iulie, la Bruxelles

19:17 | 20.10.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 20 oct. /MOLDPRES/. Următorul summit al Alianței Nord-Atlantice va avea în zilele de 11 și 12 iulie 2018, la noul cartier general al NATO din Bruxelles, a anunțat vineri într-un comunicat secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, transmit agențiile AGERPRES și MOLDPRES cu referire la DPA.

'Vom consolida și mai mult legătura între Europa și America de Nord pe care se bazează Alianța noastră, pe măsură ce continuăm să adaptăm Alianța pentru secolul a XXI-lea', a afirmat Stoltenberg.

'Ca răspuns la evoluția amenințărilor, NATO a implementat cea mai substanțială consolidare a apărării noastre colective din timpul unei generații. Grupurile noastre multinaționale de luptă în estul Alianței sunt acum deplin operaționale și ne întărim prezența în regiunea Mării Negre. De asemenea, ne accelerăm eforturile împotriva atacurilor cibernetice și a amenințărilor hibride', a mai arătat secretarul general.

Activitatea NATO se va concentra pe lupta împotriva terorismului, a mai indicat secretarul general, citat în comunicatul difuzat la Bruxelles.

'Vom continua cooperarea valoroasă cu state și organizații partenere pentru a lupta împotriva terorismului și a ne menține un mediu de vecinătate stabil', a mai declarat Stoltenberg, menționând printre obiectivele NATO în anii următori consolidarea eforturilor Alianței în Afganistan, susținerea coaliției internaționale împotriva Statului Islamic și aprofundarea parteneriatului de securitate cu Uniunea Europeană.

(Editor L. Alcază)

img17008228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!