ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Catalonia "este și va fi o parte esențială" a Spaniei, afirmă regele Felipe al VI-lea

10:30 | 21.10.2017 Categorie: Externe

Madrid, 21 oct. /MOLDPRES/.Catalonia "este și va fi" o parte a Spaniei moderne, a afirmat vineri într-un discurs la Oviedo (nord) regele Felipe al VI-lea, citat de EFE, AFP, AGERPRES şi MOLDPRES.

Suveranul spaniol s-a arătat convins că instituțiile democratice "legitime" ale Spaniei vor rezolva, în spiritul Constituției, "intenția inacceptabilă de secesiune" a autorităților regiunii Catalonia.

"Nu vrem să renunțăm la ce am construit împreună", a spus el într-un discurs încărcat de emoție, subliniind progresele țării care a reușit să depășească "greșelile trecutului", referindu-se voalat la dictatura lui Francesco Franco (1939-1975).

"Spania secolului XXI, din care Catalonia este și va fi o parte esențială, trebuie să se bazeze pe o sumă loială și solidară de eforturi, sentimente, afecțiuni și proiecte", a afirmat Felipe al VI-lea, adăugând că țara are "mândria legitimă de a aparține marii realități democratice care este Europa".

 

 

/Editor M.Cucu/

img17008232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!