ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul Islamic a revendicat atacul sinucigaş soldat cu cel puţin 39 de morţi

11:50 | 21.10.2017 Categorie: Externe

Kabul, 21 oct. /MOLDPRES/.Statul Islamic (SI) a revendicat atacul sinucigaş comis vineri împotriva unei moschei şiite la Kabul soldat cu cel puţin 39 de morţi, potrivit unui comunicat al organizaţiei jihadiste difuzat sâmbătă pe Telegram, relatează AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Aproape 60 de persoane au fost ucise vineri în două atentate comise împotriva unor moschei în Afganistan, una şiită la Kabul şi o alta sunnită, în centrul ţării, la finalul unei săptămâni marcate de violenţe în toată ţara.

"Kamikaze Abou Omar turkmenul (...) a reuşit să intre cu vesta sa cu explozibil" într-o moschee şiită la Kabul, se arată în comunicatul difuzat de SI.

"El şi-a detonat vesta cu explozibili în mulţime", se menţionează în comunicatul semnat de Khorasan, ramura SI în Afganistan.

În comunicat nu se face referire la cel de-al doilea atentat care a vizat vineri o moschee sunnită din centrul Afganistanului şi care s-a soldat cu cel puţin 20 de morţi şi 10 răniţi, potrivit unui bilanţ oficial.

SI este prezentă în Afganistan din 2015.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!