ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul spaniol a început o reuniune privind suspendarea autonomiei Cataloniei

12:10 | 21.10.2017 Categorie: Externe

Madrid, 21 oct. /MOLDPRES/.Guvernul spaniol a început sâmbătă o reuniune extraordinară pentru a analiza pașii în vederea suspendării autonomiei Cataloniei, o regiune ai cărei lideri amenință că vor declara independența, relatează DPA, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Premierul Mariano Rajoy urmează să poarte discuții cu privire la activarea articolului 155 din Constituția spaniolă care permite guvernului central să suspende autonomia unei regiuni dacă aceasta nu își îndeplinește obligațiile față de stat. Pentru activarea articolului 155 este necesară aprobarea Senatului.

Spania a avertizat că va declanșa sâmbătă procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, prin activarea articolului 155 al Constituției, care permite suspendarea autonomiei politice a Cataloniei, după ce liderul catalan Carles Puigdemont a amenințat că parlamentul regional ar putea să voteze o declarație oficială de independență dacă Madridul nu acceptă să poarte negocieri, menționează Reuters.

Catalonia nu și-a declarat independența, dar o va face totuși, dacă Madridul își continuă "represiunea", în special prin suspendarea autonomiei, a avertizat joi liderul separatist catalan.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17008239

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!