ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Împăratul Japoniei va părăsi tronul pe 31 martie 2018

11:22 | 22.10.2017 Categorie: Externe

Tokyo, 22 oct. /MOLDPRES/. Împăratul Japoniei Akihito va abdica în favoarea Prințului Naruhito pe 31 martie 2018. Naruhito va prelua tronul pe 1 aprilie, informează ziarul Asahi Shimbun, preluat de MOLDPRES.

Este pentru prima oară în 200 de ani când un împărat al Japoniei abdică, ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în 1817. Împăratul Akihito are 83 de ani. El este cel de-al 125-lea împărat al Japoniei și a urcat pe tron ​​în anul 1989.

Guvernul nipon a aprobat un proiect special de lege care să permită împăratului Akihito să abdice în luna mai. În februarie 2012, împăratul a suferit o operație cardiacă. El a fost, de asemenea, tratat pentru cancer de prostată. În rarele sale discursuri publice de anul trecut, Akihito și-a exprimat deja temerile că vârsta și înrăutățirea sănătății îl pot împiedica să își îndeplinească îndatoririle.

(Editor A. Răileanu)

img17008249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!