ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană a salutat desfăşurarea alegerilor parlamentare din R. Moldova

10:19 | 02.12.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, şi Comisarul European pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, au emis ieri o Declaraţie comună prin care salută desfăşurarea alegerilor parlamentare din R. Moldova din 30 noiembrie, informează MOLDPRES.

Potrivit textului declaraţiei, UE a luat act de raportul emis de observatorii OSCE, în care se menţionează că „alegerile parlamentare din R. Moldova au întrunit o gamă largă de alternative politice și au fost bine administrate, chiar dacă scoaterea unui concurent electoral cu puțin timp înainte de scrutin ridică multe întrebări”.  

În declaraţie se arată că UE așteaptă cu nerăbdare formarea rapidă a unui nou Guvern, precum și a unei opoziții constructive.

„UE va rămîne un partener de încredere pentru susţinerea reformelor din R. Moldova și va face tot posibilul ca cetăţenii ţării să beneficieze din plin de prevederile Acordului de Asociere cu UE”, se menţionează în textul declaraţiei.

Totodată, „UE va continua să coopereze cu viitorul Guvern pentru soluţionarea conflictului transnistrean, păstrînd integritatea teritorială şi suveranitatea R. Moldova şi oferind un statut special regiunii din stînga Nistrului”.

img14001617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!