ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetăţenii care intră în ţară pe durata stării de urgenţă, vor achita preţul poliţei medicale obligatorii

09:54 | 01.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Din 1 aprilie curent, în perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova și străinii cu permis de ședere pe teritoriul ţării noastre, care intenționează să traverseze frontiera de stat pe sensul de intrare în Moldova și nu dețin statut de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Acest lucru a fost decis de către Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale în şedinţa de marți, 31 martie, transmite MOLDPRES.

„Persoanele care intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, în sumă fixă, inclusiv prin intermediul sistemului guvernamental Mpay”, se arată în Dispoziţia nr. 10 a Comisiei.

Potrivit documentului, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră pe sensul de intrare în R. Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.  

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va asigura verificarea completării veridice a declarațiilor; va transmite electronic, săptămânal, către Compania Națională de Asigurări în Medicină Declarațiile scanate; va transmite electronic, săptămânal, către Compania Națională de Asigurări în Medicină lista persoanelor care au traversat frontiera de stat pe cale aeriană.

Costul poliței de asigurare obligatorie de asistență medicală este de 4 056 de lei. Persoanele care s-au asigurat în mod individual până la data de 31 martie curent, au putut cumpăra polița cu o reducere între 50-75 la sută.

img20002825

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!