ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul 2023, CNA a înregistrat 19 cazuri de colectare ilegală de bani în instituțiile de învățământ

17:51 | 27.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. În anul 2023, Centrul Național Anticorupție a constatat și înregistrat 19 cazuri de colectare ilegală de mijloace bănești în instituțiile de învățământ. Cifrele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES. 

Din numărul total de cazuri, în patru contravenții au fost implicați angajații sistemului educațional, în alte 15 situații fiind implicați părinții sau alți reprezentanți ai copiilor.

„Colectarea taxelor informale în instituțiile de învățământ este o activitate ilegală”, a atenționat MEC.

Potrivit sursei citate, acceptarea cadourilor și a altor beneficii determină apariția sentimentului de obligație și de constrângere morală a cadrelor didactice față de copiii, părinții cărora achită asemenea beneficii, profesorii fiind în dificultate atunci când urmează să aprecieze obiectiv rezultatele elevilor.

img24002190

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!