ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina: Dacă Europa nu creşte producţia de armament, va intra în vizorul Rusiei, consideră Kievul

14:52 | 08.05.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Ucraina nu poate câştiga războiul din cauza lipsei de muniţie şi, dacă Europa nu creşte producţia de armament pentru a ajuta Kievul, "va intra în vizorul Rusiei", a declarat şeful adjunct al serviciului de informaţii militare al Ucrainei, generalul Vadim Skibiţki, într-un interviu publicat miercuri în ziarul italian Corriere della Sera, preluat de EFE, Agerpres și Moldpres. 

"Principala necunoscută a acestui război? Partenerii europeni. Dacă nu găsesc o modalitate de a creşte producţia de armament pentru a sprijini Ucraina, vor intra în vizorul Rusiei", a afirmat generalul ucrainean.

Potrivit lui Skibiţki, "în prezent, Ucraina nu poate câştiga pe teren din cauza lipsei de muniţie, de oameni şi de aviaţie tactică. Chiar şi cu ajutorul Congresului SUA, cu greu vom putea egala Rusia în muniţia de artilerie. Şi pe asta trebuie să ne concentrăm acum, pentru a împiedica inamicul să profite".

Oficialul militar a adăugat că "Ucraina a primit deja mai multe transporturi urgente, dar ar putea exista întârzieri în transporturile ulterioare".

"Duminica trecută a sosit un lot de rachete antitanc şi obuze de artilerie de 155 mm, atât de necesare, dar există o penurie a acestora în întreaga lume. Al doilea a sosit luni. A existat o nouă livrare de rachete interceptoare pentru sistemele Patriot în Polonia din Spania. În curând vor fi pe frontul ucrainean", a declarat generalul ucrainean.

Dar acestea "nu pot egala stocul de rachete al Rusiei şi nici nu pot oferi protecţie eficientă împotriva bombelor ghidate cu tehnologie low-tech, cu care Rusia atacă Ucraina aproape în fiecare zi", a apreciat generalul ucrainean, care a adăugat că "producţia militară rusă a crescut, dar nu va ajunge la capacitate maximă decât la începutul lui 2026. Lipsesc materii prime şi ingineri".

 

 

img24003385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!