ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean: „Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care bunicii și străbunicii noștri au luptat și să asigurăm un viitor mai bun pentru generațiile viitoare”

09:44 | 09.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care bunicii și străbunicii noștri au luptat și să asigurăm un viitor mai bun pentru generațiile viitoare. Declarația a fost făcută de Premierul Dorin Recean, în contextul marcării Zilei Victoriei împotriva nazismului și a comemorării eroilor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, transmite MOLDPRES. 

Cu această ocazie, Prim-ministrul l-a vizitat pe Alexei Eremciuc, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial.  

„Ca mulți alți oameni din Republica Moldova, a plecat pe front pentru a lupta contra nazismului și pentru a aduce pace lumii. A revenit acasă, în satul Grigorăuca, raionul Sângerei, mult după terminarea războiului, în anul 1946. Recent, în luna martie a acestui an, Alexei Eremciuc a sărbătorit 100 de ani de viață – timp în care a crescut șase copii, doisprezece nepoți și unsprezece strănepoți și este un exemplu de onoare și demnitate pentru întreaga comunitate.

Am fost în vizită la domnul Alexei pentru a-i mulțumi pentru curajul pe care l-a avut în timpul războiului. I-am dorit sănătate, putere, dar și un cer senin și pașnic, pentru că doar veteranii noștri știu cu adevărat ce înseamnă războiul. Ei poartă și acum în amintiri ororile războiului și durerea provocată de el”, a afirmat Dorin Recean.

R. Moldova celebrează astăzi, 9 mai, Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei și Ziua Europei, conform hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în R. Moldova.

img24003398

img24003398

img24003398

img24003398

img24003398

img24003398

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!