ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 70% din comerţul companiilor de pe malul stâng al Nistrului este doar cu Uniunea Europeană

15:18 | 09.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. Nu există nicio ameninţare pentru escaladarea militară în Republica Moldova, deşi suntem expuşi la atacuri hibride din Rusia cu diverse campanii de dezinformare la care am asistat acum trei sau patru săptămâni, a declarat astăzi prim-ministrul Dorin Recean, la o conferinţă economică internaţională organizată la Bucureşti, referindu-se la regiunea transnistreană, transmite MOLDPRES.

„Transnistria este o oportunitate. Peste 70% din comerţul companiilor de pe malul stâng al Nistrului, ceea ce numim Transnistria, este doar cu Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, avem acolo o rezervă de aproximativ 50.000 de persoane ca forţă de muncă bine educată, care poate fi folosită pentru investiţii productive în Republica Moldova. Avem, deja, un flux crescut de forţă de muncă în companiile din Moldova”, a relevat oficialul.

Premierul a invitat participanţii să viziteze ţara noastră. „Vă invit să vedeţi California din Europa de Est pentru a explora aceste oportunităţi, pentru că în Moldova avem talent, avem iniţiativă. Şi mai amintiţi-vă un lucru! Moldova are cea mai lungă graniţă cu Ucraina, de 1.200 de kilometri, iar acesta este locul unde vom construi toată infrastructura necesară pentru a ajuta Ucraina să se redreseze”, a opinat şeful Cabinetului de miniştri, Dorin Recean.

Profesionişti din domeniul financiar-bancar, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai autorităţilor publice din ţările Europei Centrale şi de Est participă joi la cea de-a 10-a ediţie a evenimentului „CFA CEE Investment Conference”, organizată de Asociaţia CFA România.

img24003410

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!